Jaro volá po punčocháčích! Inspirujte se originálními kousky a vykročte ven se vší parádou

Dámy, že jste si ještě neudělaly pořádnou zásobu punčocháčů? V tom případě byste to měly urychleně napravit! Jaro je totiž ideální období k tomu, abyste vyměnily kalhoty za šaty a sukně. A právě teď nejvíce využijete dámské punčocháče, které zahřejí, a navíc jsou opravdu elegantní. Ať už se jedná o běžné nošení nebo o společenskou událost, zaručujeme vám, že je nedáte z ruky.

Punčocháče 1

Punčocháče jsou oblíbeným kouskem už od roku 1959, kdy se dostaly na trh. Velkou popularitu získaly zejména díky tomu, že oproti punčochám, které musí být přichyceny, punčocháče sahají až po pás, což je pro mnoho žen praktičtější a pohodlnější. Záleží jen na vás, čemu vy osobně dáváte přednost. Pravdou ale je, že při běžném nošení do práce či do města punčocháče rozhodně vedou.

Jak ale vybrat ty pravé punčocháče?

Možná vás to překvapí, ale dnes už nemusíte sáhnout jen po klasických tělových punčocháčích. Naopak, na výběr máte z nepřeberného množství druhů – jak po vizuální, tak po funkční stránce. Podle čeho tedy punčocháče vybrat?

Na vzhledu záleží

Jakou máte představu? Cítíte se jistěji spíše v běžných tělových punčocháčích, nebo máte chuť trochu experimentovat?

  • Jednobarevné hladké v neutrálních barvách: přesně tyto punčocháče využijete například do kanceláře nebo na společenskou událost, jako je ples či večírek. Hodí se samozřejmě i na běžné nošení. Stačí k nim zvolit nějaké výraznější šaty, případně je doplnit barevným sakem. Co takhle punčocháče v odstínu moka, vanilky nebo třeba světle šedé?
  • Jednobarevné hladké ve výrazných barvách: jsou pro ty ženy, které se nebojí barev. Ukažte světu, kdo vlastně jste. Udělejte si pořádnou zásobu a s hrdostí noste každý den jinou barvu punčocháčů, ať už je to petrolejová, malinová, nebo dokonce zelená. Jen si raději dejte pozor, abyste tentokrát zvolily nějaký umírněnější outfit, aby výsledek nebyl příliš kýčovitý. Pokud ale najdete vhodnou kombinaci, nemusíte se veselých punčocháčů bát.
  • Vzorované: vzorované punčocháče jsou skvělou volbou, pokud chcete své oblečení něčím ozvláštnit, ale zároveň se necítíte dobře ve výrazných barvách. Decentní vzor ve formě puntíků či geometrických tvarů může pozdvihnout váš outfit na novou úroveň. Stejně tak ale platí, že méně je někdy více, takže k těmto punčocháčům raději zvolte šaty bez vzoru, aby výsledný dojem nebyl překombinovaný.

8114-1_vanila

Nezapomínejte na funkčnost

Vybírejte očima, ale zaměřte se i na tu praktickou stránku. Co od punčocháčů vlastně očekáváte? Z jakého materiálu by měly být? Nejsou punčocháče jako punčocháče. Kterými body se tedy zabývat?

  • Materiál: jak už jsme zmínili, vhodně zvolený materiál je základ. Pokud toužíte po punčocháčích, které budou velmi jemné a příjemné, zkuste zvolit kombinaci polyamidu a lycry. Nevýhodou ovšem může být, že jsou tyto punčocháče průsvitné. Pokud toužíte po pevnějších a neprůsvitných, raději zvolte elastan. Dále můžete zakoupit bavlněné punčocháče, což je materiál vhodný i pro citlivou pokožku, a navíc snese vyšší teplotu při praní.
  • Podpůrné a tvarující punčocháče: pokud toužíte skrýt drobné nedokonalosti a přejete si lehce vytvarovat postavu, určitě vás potěší punčocháče modelovacím efektem. Nemusíte se stresovat před důležitým večerem držením diety. I vhodně zvolené punčocháče dokážou zázraky. Kromě toho některé tvarující punčocháče mohou být dobrou prevencí proti vzniku křečových žil, jelikož přispívají ke správnému krevnímu oběhu.
  • Těhotenské: i dámy s těhotenským bříškem mají nárok na elegantní oblečení. Těhotenské punčocháče jsou zároveň velmi pohodlné, hlavně díky speciální konstrukci sedové části, která podpírá rostoucí břicho.

8030-1_hot-lips

Jedny, dvoje, troje… nebo raději víc?

Venku už začíná vykukovat jarní sluníčko. Proč toho tedy nevyužít? Konečně si můžete vzít vaše oblíbené šaty nebo sukni, tak si raději udělejte pořádnou zásobu punčocháčů. Těch totiž není nikdy dost. Stačí se podívat na naši nabídku a jistě vyberete ty pravé. Zaměřte se na materiál a popřemýšlejte, s jakým oblečením budete punčocháče kombinovat. Tak co, máte vybráno? Budou to klasické, barevné nebo snad vzorované?